Sint-Oedenrode
0413 - 49 01 61
Eindhoven
040 - 248 01 53

Thuis in autoschade!

Het gevaar van bladeren op de weg

Er beginnen steeds meer bladeren van de bomen te vallen en dat betekent nog meer gladheid op de weg. Het is belangrijk om in het verkeer rekening te houden met de gladheden die de winter en de herfst met zich meebrengen. Naast dat er in deze periode van het jaar veel bladeren op de grond vallen die gladheid op de weg veroorzaken, dien je ook rekening te houden met een laagstaande zon, slecht zicht en met een nat wegdek. Maar ook regen, sneeuw en ijzel kunnen in deze donkere tijd van het jaar voor gladheid op de weg zorgen.

Gladheid op de weg

Bladeren en vocht leiden tot gladheid op de weg

De bladeren die van de bomen vallen kunnen leiden tot een erg glad wegdek. Dit komt doordat de bladeren zich ophopen. Wanneer het vochtig weer is leidt dit vervolgens tot een spekgladde laag op de wegen. Dit komt omdat de opgehoopte bladeren worden platgereden door de auto’s. Voor weggebruikers is het belangrijk om rekening te houden met de gladheid van bladeren op de weg. Met name bij het remmen en het optrekken. De bladeren kunnen er namelijk voor zorgen dat bijvoorbeeld auto’s gaan slippen bij deze handelingen.

5 Tips om schade te voorkomen

In de herfst en in de winter geven niet alleen bladeren overlast, naar ook nog andere zaken zoals een laagstaande zon en een nat wegdek kunnen schade opleveren. Om de kans op schade zo klein mogelijk te houden, worden hieronder een paar handige tips besproken.

  • Houd rekening met een langere remweg. Begin al eerder met remmen en rem minder hard. Dit zal ervoor zorgen dat de kans op slippen bij het remmen afneemt.
  • Contorolleer je banden op de bandenspanning en het profiel van de banden. Wanneer je een goede grip op de weg hebt is de kans op slippen en aquaplaning kleiner.
  • Zorg voor een zonnebril in de auto. In de herfst en de winter zal je vaak te maken krijgen met een laagstaande zon waardoor het zicht zal worden beperkt. Om toch goed zicht te behouden is een zonnebril noodzakelijk.
  • Pas je snelheid aan bij slecht weer. Wanneer het regent kan de weg soms verraderlijk glad worden. Pas hierdoor je snelheid aan zodat de kans op een eventuele schuiver wordt beperkt.
  • Zorg voor schone ruiten. Door de laagstaande zon wordt het vuil op je ruiten extra goed zichtbaar waardoor het zicht wordt beperkt. Zorg dus dat je ruiten schoon zijn en dat je ruitenvloeistof is aangevuld.

Toch schade? Dagherstel / Spotrepair bij Autoschade Lambert

Heb je door het slechte weer toch een kleine schade opgelopen aan jouw auto? Heel erg vervelend. Wij snappen dat je dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost wilt hebben en daarom bieden wij bij Autoschade Lambert speciaal voor kleine schades spotrepair aan. Spotrepair, ofwel dagherstel, is een nieuwe ontwikkeling binnen de autoherstelbranche die het mogelijk maakt schade te herstellen zonder dat hele panelen van de auto moeten worden gedemonteerd. Met dank aan dagherstel wordt tijd én geld bespaard. Bij dit dagherstel richten wij ons op kleine schades die snel te herstellen zijn. Denk hierbij aan een parkeerdeukje, lakschade of bumperschade.

Heb je schade opgelopen aan je auto en wil je dat deze zo snel mogelijk wordt opgelost door een professioneel autoschade herstelbedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor dagherstel van kleine autoschades. Onze vestiging in Eindhoven is te bereiken op het nummer 040-2480153 en onze vestiging in Sint-Oedenrode is te bereiken op het nummer 04tel:0413-49016113-490161. Wij zijn je graag van dienst.

Terug naar het overzicht