Sint-Oedenrode
0413 - 49 01 61
Eindhoven
040 - 248 01 53

Thuis in autoschade!

Wat te doen bij hagelschade?

Sommigen herinneren het zich als de dag van gisteren: de zware hagelbui die in 2016 over Brabant trok en een spoor van vernieling achter zich liet. Een hagelbui die helaas in Nederland jaarlijks ongeveer vijf keer voorkomt en volgens Het Verbond van Verzekeraars alleen maar meer schade zal aanrichten in de komende jaren. Zij verwachten namelijk dat de totale schadelast zal verdubbelen (verdubbelen!) door klimaatverandering.

Bij Autoschade Lambert snappen wij dat autoschade op zichzelf natuurlijk al vervelend genoeg is. Niemand wil zich op het moment van hagelschade nog af hoeven vragen wat hij of zij moet doen. Wij zetten daarom de belangrijkste punten alvast voor je op een rijtje.

1. Neem contact op met de alarmcentrale

Na zware hagelbuien zijn er vaak honderden auto’s beschadigd. Niet alleen jouw auto, maar ook die van je buurman (en zijn buurman en de buurman van je buurman) zal naar een herstelbedrijf moeten worden gebracht.

Om ervoor te zorgen dat iedereen weer veilig de weg op kan wordt er bij zware hagel een calamiteitenplan opgezet. Wat dit precies betekent? Dat er een alarmcentrale wordt ingezet en er hagelschadecentra worden ingericht om de schade op te vangen.

Zo werd Autoschade Lambert in 2016 bijvoorbeeld ingericht als hagelcentrum in Brabant. Een soort ‘pop-up’ store voor autoschade eigenlijk! Mensen die op reis waren konden gemakkelijk de alarmcentrale bellen en werden in contact gebracht met Autoschade Lambert. Hier werd de schade hersteld.

Neem dus bij hagelschade contact op met de alarmcentrale van uw verzekering. Zij brengen je in contact met lokale schadeherstellers.

2. Maak foto’s van de hagelschade

Voordat je schade gerepareerd wordt is het belangrijk om foto’s te maken van de schade en van de hagelstenen. Deze foto’s dienen als bewijsmateriaal voor je verzekeraar. Want ja, zonder foto bestaat de kans dat niemand gelooft dat je schade hebt opgelopen door ‘pingpongballen’ die uit de lucht vielen.

3. Neem zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar

Na zware hagelstormen wordt er nauw tussen verzekeraars en schadeherstelbedrijven samengewerkt. Wel is het van belang dat je zelf zo snel mogelijk contact opneemt met je verzekeraar om de schade te melden.

Wanneer je verzekerd bent (all risks of beperk casco) wordt hagelschade vergoed door de autoverzekeraar. Daarnaast is het goed om te weten dat de uitkering niet ten koste van je schadevrije jaren gaat.

Wat te doen bij hagelschade? - Lambert autoschade

4. Houd rekening met calamiteitenplan van verzekering

Wanneer er een calamiteitenplan in wordt gezet, vervallen er veel rechten. Zo kan vervangend vervoer niet altijd geregeld worden na een zware hagelstorm. Waarom? Omdat er simpelweg vaak niet genoeg leenauto’s beschikbaar zijn. Houd daar dus rekening mee.

5. Blijf rustig en vraag om hulp

Hagelschade is voor niemand leuk: niet voor de getroffen persoon, niet voor de verzekering en ook niet voor het herstelbedrijf. Blijf dan ook rustig en vraag gerust om hulp.

Schadeherstelbedrijven schieten bij hagelschades vaak massaal te hulp. Zo helpen wij bijvoorbeeld altijd met het invullen van schadeformulieren en het aanmelden van de schade bij je verzekeringsmaatschappij. Wij zijn door alle verzekeraars erkend als autoschadereparateur.

Autoschade Lambert

Deuken in het plaatwerk van je auto door hagelstenen? Wij kunnen deze schade volledig herstellen. Neem gerust contact met ons op.

Terug naar het overzicht