Sint-Oedenrode
0413 - 49 01 61
Eindhoven
040 - 248 01 53

Thuis in autoschade!

Welke vormen van Dagherstel spotrepair zijn verzekerd?

Wat een pech! Staat er ineens een kras op je gloednieuwe auto na een fijne dag in de stad. Dat is natuurlijk super vervelend en je wilt de kras zo snel mogelijk gerepareerd zien. Er zit dus niets anders op dan het te laten herstellen.

Vroeger kostte het herstellen van kleine autoschade veel geld, omdat het erg veel tijd in beslag nam, maar met dank aan een nieuwe ontwikkeling in de autoschadeherstelbranche genaamd Dagherstel spotrepair, zijn de kosten voor het repareren van kleine autoschades een stuk lager geworden. Goed nieuws dus!

In deze blog gaan we dieper in op wat Dagherstel spotrepair is en welke vormen van Dagherstel spotrepair verzekerd zijn.

Wat is Dagherstel spotrepair?

Om te kunnen begrijpen welke vormen van spotrepair verzekerd zijn, is het eerst belangrijk om te weten wat spotrepair überhaupt is:

Spotrepair is een innovatieve reparatiemethode in de autoherstelbranche die het mogelijk maakt om kleine autoschades snel te kunnen herstellen. Wanneer je een paar jaar geleden een krasje op de deur van jouw auto had, dan moest de hele deur worden gedemonteerd en opnieuw worden gespoten om het krasje te verhelpen.

Met dank aan spotrepair behoren dit soort reparaties tot de verleden tijd. Spotrepair maakt het mogelijk om kleine schades te herstellen zonder dat complete onderdelen van de auto gedemonteerd moeten worden. Dit scheelt erg veel tijd en geld.

Er wordt gesproken van spotrepair wanneer de autoschade kleiner is dan een A4 papiertje. In de meeste gevallen kan spotrepair alleen worden toegepast als de schade over een vlak oppervlak gaat.

Het voordeel van spotrepair

Wanneer je een kleine schade aan jouw auto wilt laten repareren en geen zin hebt in een torenhoge rekening, dan biedt spotrepair de uitkomst. Spotrepair maakt het mogelijk om autoschades op een snellere manier te herstellen dan via de ouderwetse herstelwijze.

Het sneller herstellen van een autoschade heeft niet alleen als gevolg dat de rekening een stuk lager is, het zorgt er natuurlijk ook voor dat je jouw auto niet voor dagen kwijt bent aan de garage. Deze kunnen in veel gevallen al hersteld worden in 1 dag.

dagherstel-spotrepair-autoschade-lambert

Het verschil tussen cosmetisch en complex schadeherstel

Verzekeraars en schadeherstelbedrijven maken een onderscheid tussen cosmetische en complexe autoschades. Wat houdt dit verschil eigenlijk in?

In principe gaat dit onderscheid over grote en kleine schades. Bij een cosmetische schade gaat het om kleine krasjes en deuken en daarom valt spotrepair ook onder de cosmetische autoschades. Bij een complexe schade is er wel iets meer aan de hand. Het gaat in dit geval over grotere deuken en andere delen van de auto die moeten worden gerepareerd.

Voor cosmetische schades kan je in principe bij iedere gekwalificeerde schadehersteller terecht. Wanneer je een complexe schade zou hebben, dan vraagt dit wel iets meer van de schadehersteller. Bij Autoschade Lambert kan je zowel voor cosmetische als complexe schadeherstel terecht.

Schadeherstel wordt echter steeds ingewikkelder doordat er steeds meer geavanceerde technologieën worden toegepast in auto’s en op de gebruikte materialen. Kijk dus goed of de schadehersteller de juiste kennis in huis heeft om een feilloze reparatie op te leveren.

Is spotrepair verzekerd?

In principe ben je voor alle vormen van spotrepair verzekerd. Het is echter de vraag of het verstandig is om er ook daadwerkelijk verzekeringswerk van te maken. Dit komt door de no claim-korting bij jouw verzekering.

Het claimen van schade heeft namelijk invloed op het aantal schadevrije jaren. Wanneer je een schade claimt en de schade niet op een ander verhaald kan worden, dan wordt de schade vergoed door de verzekeraar, maar daal je op de ladder van schadevrije jaren. Dit heeft vervolgens weer invloed op de te betalen premie. In veel gevallen is het voordeliger om de spotrepair schade dan zelf te betalen.

Het antwoord op de vraag welke vormen van spotrepair zijn verzekerd is dus eigenlijk dat alle vormen zijn verzekerd. Wel moet je goed nagaan of het in jouw situatie financieel voordelig is om de schade te laten uitkeren door je verzekeraar omdat je daalt op de ladder van schadevrije jaren of om de schade zelf te betalen.

Neem eens een kijkje op onze website voor de spotrepair prijzen.

Terug naar het overzicht