Sint-Oedenrode
0413 - 49 01 61
Eindhoven
040 - 248 01 53

Thuis in autoschade!

Kun je zelf krassen op je auto verwijderen?

Krassen op je auto zijn vaak niet te voorkomen. Dat weet jij waarschijnlijk helaas al uit eigen ervaring. En wij ook. Het is dan ook niet gek dat ons opvalt dat retailers steeds vaker inspelen op deze ‘pijn’ door krasverwijderaars aan te bieden. Of je zelf wel echt krassen kunt verwijderen met deze middelen? Wij vertellen het je in dit blog.

Hoe worden ondiepe krassen verwijderd?

Ondiepe krassen kunnen hersteld worden door deze te polijsten (niet door deze te waxen zoals veel mensen denken). Polijsten houdt in dat er een klein laagje van de autolak wordt geschuurd. Doordat de bovenste laklaag met beschadiging plaats maakt voor een nieuwe gladde laklaag verdwijnt de kras.

Wondermiddel? Helaas niet!

Verschillende winkels presenteren een nieuw ‘wondermiddel’ waarmee je zelf krassen kunt verwijderen. Klinkt goed toch?  In de praktijk krijg je helaas niet wat de reclame je belooft..

De nadelen van krasverwijderaar

1. Verwijderd niet, maar camoufleert

Krasverwijderaars voor lakschade verwijderen de krassen namelijk niet, maar camoufleren deze. Op korte termijn ben je eventjes van dat pijnlijke krasje af, maar na een wasbeurt worden de krassen weer zichtbaar.

2. Bevat siliconen

In zelfhulpmateriaal zitten veel siliconen. Deze siliconen verstoren het spuitproces.

3. Kwaliteit is niet altijd goed

Door de vele middelen die de markt opstromen is de kwaliteit niet altijd optimaal. Er zitten veel verschillen in kwaliteit en prijs. Verzekerd van een krasverwijderaar die geen extra krassen oplevert ben je dus nooit.

4. Het verwijderen van krassen is niet gemakkelijk

‘’Rozenkleur en maneschijn dat krasverwijderen’’. ‘’Kinderspel’’. Een mooi beeld, maar niets is minder waar. In de praktijk is het niet gemakkelijk om krassen te verwijderen. Elk contact met de lak kan namelijk nieuwe schade opleveren. Hoe mooi het ook klinkt is een goedkoop wondermiddel gecombineerd met een YouTube-filmpje vaak niet genoeg om je autolak weer krasvrij te maken.  

Kortom, krassen kunnen niet verwijderd worden door de middelen en leveren vaak alleen maar meer schade op. Het is dan ook verstandig om de krassen op je auto vakkundig te laten herstellen en niet te kiezen voor het populaire ‘wondermiddel’.

De voordelen van schadeherstelbedrijven

Schadeherstelbedrijven verwijderen krassen door gebruik te maken van een speciale poetsmachine. Deze machine verwijderd de krassen in plaats van deze te camoufleren en zorgt voor een continue kwaliteit. Hiernaast hoeft je niet bang te zijn voor onnodige extra schade wanneer je de klus door een vakman laat uitvoeren!

Kies voor Autoschade Lambert

Bij Autoschade Lambert snappen wij dat het zelf verwijderen van krassen veel mensen goed in de oren klinkt. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van je schade af en bent dan eerder geneigd zelf aan de slag te gaan. Niet de beste optie wanneer je bovenstaande punten bekijkt.

Gelukkig is zelf aan de slag gaan niet de enige snelle optie.  Bij Autoschade Lambert repareren we namelijk kleine krassen binnen de maximale technische reparatietijd van 30 minuten (30 minuten!).  We ontzorgen je volledig van de moeilijke (ja, het is toch vaak moeilijker dan gedacht) klus.

Heb jij een kras op je auto? Maak een afspraak om je schade te laten beoordelen en vakkundig en snel te laten repareren.

Terug naar het overzicht